Theologumena

Colección: Theologumena

Col·lecció dirigida per Carles Llinàs.

La col•lecció Theologumena té com a objectiu oferir al lector obres de síntesi o sobre un punt molt concret i essencial, autèntics teologúmens en un o altre terreny concret de la reflexió creient. Es recolliran textos d’autors de totes les confessions, des d’un esperit que aposta per la «simfonia» de dogma i espiritualitat, Bíblia i pensament racional, moral i litúrgia, renunciant tant a les actituds unilateralment polèmiques i encarcarades del passat com a les falses neutralitats i els reduccionismes del present.


Elementos 1 a 1 de un total de 1
Sobre la resurrecció de Jesucrist

Pròleg de Joseph Ratzinger

Colección: Theologumena


Sinopsis

Sobre la resurrecció de Jesucrist vol explicar què diu la tradició neotestamentària sobre la resurrecció de Jesucrist a la llum de les controvèrsies actuals. Al mateix temps, remarca que la resurrecció té el caràcter d’un «esdeveniment» que, en el seu significat, es presenta com un fet a l’experiència i al llenguatge humans.

La Bíblia, tal com ha arribat fins a nosaltres -i el Nou Testament en particular- pressuposa certes instàncies autoritatives que no poden quedar desacreditades pel mer fet de ser-ho. És a partir d’aquesta premissa que Heinrich Schlier articula la següent hipòtesi: els esdeveniments històrics de salvació testimoniats per l’Escriptura reclamen per a si mateixos una singularitat del tot inabastable per als mètodes crítics purament «historiogràfics». Així mateix, en aquest assaig, Schlier conclou amb contundència, sense menystenir en absolut els procediments de l’aproximació científica, que l’evidència i la unitat dels relats neotestamentaris sobre la resurrecció de Jesucrist no poden -i encara menys en nom de criteris purament historiogràfics positius- prescindir de la lectura teològica singular provocada per uns fets singulars que en realitat precediren els textos i els van constituir.

Rústica Con Solapas 9.80 €

Elementos 1 a 1 de un total de 1

Filtrar por

Categorías

Clase de producto

Idioma