Invitació a la sociologia

Una perspectiva humanística (català)

(0)
Mi valoración:

Datos del libro

Papel
Título original: Invitation to Sociology: A Humanistic Perspective
Clase de producto: Estudios
Editorial: Herder Editorial
Edición:
ISBN: 9788425415302
Publicación: 05/2016
Formato: Rústica con solapas
Idioma: Catalán
Idioma original: Inglés
Número de páginas: 232
Impresión: 19ª
Tamaño: 14.10 x 21.60
17.80 €

Plazo de entrega

Palabras claves

Aquesta introducció a la sociologia és una invitació a un tipus de passió molt peculiar. La sociologia és una forma de consciència característica de la modernitat. És una forma de consciència que implica la capacitat de mirar-se una situació, i de comrendre-la, de dels punts de vista respecitus d'uns sistemes contradictoris d'interpretació. Implica igualment la voluntat de desenmascarar les pretensions i la propaganda per les quals els homes es camuflen llurs accions els uns als altres. I és, d'altra banda, el reflex de la consciència d'un món en el qual els valors han quedat radicalment relativizats.

La sociologia ens fa adonar que sovint som individus capficats en l'etern trencaclosques d'esmenar el destí a base de refer la història. Presoners de la societat, som alhora els primers col·laboradors de la nostra pròpia captivitat. Paradoxalment, però, la presa de consciència de la situació constitueix el primer pas cap a la llibertat. I aquesta és, en definitiva, la justificació de la sociologia como a disciplina humanística.

Aquesta és la perspectiva socioogica la qual ens convida Peter Berger, en un llibre que és sens subte una de les millors introduccions a la sociologia que s'han escrit.

Otros libros del autor